Haïk presenteert Wilgenbouwkunst

Culemborg

De wilgentrouwkapel van Culemborg is verrezen aan het Wezelpad , vlak naast de historische stadsmuur van Culemborg. Het project is gerealiseerd op inititief van buurtpanel Noord Oost in het kader van burgerinitiatief en wijkgericht werken. 's Zomers vormt het een pracht lokatie voor (trouw-) reportages.
Op droge dagen wordt het kunstwerk watergegeven door de heer Verbaast, die in de buurt woont. 'Ik vind het zo'n mooi kunstwerk en loop er elke dag met mijn hond langs. Laatst was er een stelletje die elkaar aan het fotograferen was. Prachtig toch?'
De Trouwkapel speelde een hoofdrol op 27 en 28 september 2008 tijdens Lekart 2008 . Een aantal kunstenaars van Stichting HAIK 97 heeft zich in het kader van het festival

De wilgentoren is zo'n 5 meter hoog Zou het echte liefde zijn?

op passende wijze laten vereeuwigen met de bezoekers. De Lekart trouwfoto's zijn gratis te downloaden en groot genoeg om af te drukken. Geniet van uw trouwfoto op het dressoir of op het nachtkastje. In de zomermaanden wordt het kunstwerk van onderaf aangelicht en geeft zo een poëtische sfeer aan het pad langs de stadsmuur.

De trouwkapel 's nachts

De Trouwkapel is in maart 2008 gebouwd in samenwerking met Erik van Dillen en de gemeente Culemborg. De verlichting in het kunstwerk is gesponsord door Bouw- en Aannememingsbedrijf van Santen.

De trouwkapel bij de stadsmuur